In gesprek met Feline

Feline aan het werk bij Young Inspiration

Feline aan het werk bij Young Inspiration

Feline Platzer is een half jaar geleden als onderzoeker begonnen bij Young Inspiration. Feline heeft hard gewerkt aan verschillende onderzoeken, co-creaties en workshops. Hieronder meer over Feline haar ervaringen bij Young Inspiration in een vraaggesprek.

Wat vind je van onderzoek?

Tijdens mijn studie Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht heb ik al veel te maken gehad met het verrichten van onderzoek. Hoewel mensen vaak denken dat onderzoek doen saai is, vind ik dat onderzoek juist de mogelijkheid geeft om nieuwsgierig te zijn en hier ook iets mee te doen. Voorwaarde voor onderzoek is dat je een passie hebt voor de doelgroep waar je onderzoek naar doet; jongeren in dit geval. Door mijn leeftijd sta ik dicht bij de doelgroep, waardoor ik de jongeren vaak goed kan begrijpen en ‘dezelfde taal’ spreek. Ik merk dat jongeren vaak open, enthousiast, onbevangen en humoristisch zijn. Kenmerken die het onderzoek bij deze doelgroep leuk maken.

Wat heb je geleerd?

Young Inspiration doet vooral kwalitatief onderzoek bij jongeren. Ik heb veel gesprekken met mbo- en hbo-studenten gevoerd op scholen, diepte-interviews gedaan via Skype en co-creaties met studenten begeleid. Met deze vormen van onderzoek trek je geen grote steekproef die je cijfermatig vastlegt, maar heb je persoonlijk contact met jongeren. Dat betekent dat je écht in gesprek gaat met de doelgroep, wat erg leerzaam is op meerdere fronten. Zo leer je aandachtig luisteren, assertief zijn, nieuwsgierig zijn en vooral hart hebben voor dat wat je onderzoekt.

Wat vond je het leukste?

De persoonlijke aandacht die wij bieden aan de doelgroep heb ik als erg prettig ervaren. Als onderzoeker wordt er van je verwacht dat je verslag kunt doen van een bepaalde situatie. Hoe kan dat beter dan je te begeven onder een doelgroep. Bij het onderzoek op ROC Midden Nederland hebben Marjolein en ik in de pauze met studenten gegeten of even in de les gekeken. Door begrip te tonen voor de doelgroep en je in te leven, doe je informatie op die je anders wellicht over het hoofd had gezien. Vaak heb ik in de gesprekken met jongeren ook veel plezier gehad. Jongeren kunnen situaties of gevoelens op een humoristische manier beschrijven, waardoor de gesprekken vaak leuk, ontspannen en natuurlijker verlopen.

Bovendien vond ik het leuk om samen te werken met Marjolein. Het is aanstekelijk om met een onderzoeker te werken die kritisch is, maar ook een ontzettende passie heeft voor haar doelgroep. Deze passie zorgt voor een open houding naar de jongeren, met als resultaat dat de doelgroep ook een open houding richting ons had, met veel mooie gesprekken als gevolg.

Wat ga je nu doen?

Dit jaar studeer ik af als Sociaal Wetenschapper en volgend jaar begin ik met mijn master Sociale en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb veel plezier in mijn vakgebied en hoop mij dan ook te blijven ontwikkelen als onderzoeker in de komende jaren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *