Trainen van de jongerenraad

Een succesvolle jongerenraad

Trainen van de jongerenraad

  • Jongerenraden in Nederland
  • Praktisch en inspirerend
  • Al vanaf €150,-

  Boost aan de jongerenraad!

  Een jongerenraad is in. Veel gemeenten hebben een jongerenraad of willen er een. Een pronkstuk waarmee je laat zien dat je de mening van  jongeren belangrijk vindt. Het idee van een jongerenraad is simpel: de jongerenraad heeft als doel de gemeente gevraagd en ongevraagd te adviseren over onderwerpen die jongeren aangaan. De gedachte is dat beleid dat aansluit bij de belevingswereld van jongeren meer kans van slagen heeft. Kortom, een win-win situatie voor gemeente en jongeren.

  Young Inspiration traint jongerenraden om beter te worden in wat ze nu doen. Alle trainingen zijn concreet en praktisch. Zodat jullie gelijk aan de slag kunnen!
   
  1. Bereiken van je achterban
  Hoe zorgen jullie dat je je achterban vertegenwoordigt? Hoe zorg je ervoor dat je ‘constant’ weet wat jongeren in jouw gemeente vinden? We laten je zien wie er tot je achterban behoort en hoe je ze bereikt. We geven je handvatten dit zelf tot een succes te maken.

  2. Hoe doe je onderzoek onder je achterban? 
  Als je wil weten wat er speelt bij jongeren in jouw gemeente, ga je op onderzoek. Maar hoe doe je dit? Met welke dingen houdt je rekening? Waar kun je tegenaan lopen? En hoe zorg je dat je met jongeren samenwerkt?

  3. Doelen stellen
  Hoe zetten we doelen voor een jaar vooruit? Wat is realistisch? En waar moet je opletten?

  4. Werven van nieuwe leden
  Een jongerenraad moet een continue aanwas van jongeren hebben. Hoe pak je werving van nieuwe leden aan? Waar vind je jongeren voor de jongerenraad? En hoe verdeel je de taken?
  >>>>
  Young Inspiration biedt naast trainingen ook ondersteuning aan jongerenraden. Dit varieert van het opstarten van de jongerenraad tot begeleiding van de groep bij dagelijkse taken tot het helpen bij onderzoek onder de achterban. We deden dit bijvoorbeeld bij voor de jongerenraad in de Gemeente Diemen. Wil je verkennen hoe we ook jouw jongerenraad kunnen ondersteunen? Neem contact op!